2013. július 26., péntek

Hycosy vizsgálat eredménnyel

Ez is megvolt. És örülök, hogy elmentem. Perverz módon még egy kicsit annak is, hogy nem teljesen negatív a lelet.
Kezdjük az elején. Bevettem másfél órával a kezdés előtt egy cataflam tablettát, aztán hogy emiatt vagy amúgy se lett volna gond, nem tudom, de igazából nem sokkal volt kellemetlenebb az egész, mint egy átlag nőgyógyászati vizsgálat rákszűréssel karöltve. A mutatvány előtti tisztogatás, sőt még a katéter felhelyezése sem volt különösebben kellemetlen, egyedül akkor éreztem feszítő (majdhogynem szúró) fájdalmat, amikor a ballont (amivel a katétert rögzíti) felfújta a doktor úr. Ez szerintem bő ráhagyással számolva sem tartott 30 másodpercnél tovább. A kontrasztanyaggal való feltöltés sem volt vészes, bár éreztem, hogy valami történik odabent, de messze kibírható volt az egész.
És akkor az eredmény. A méhüreg nagyon szép, nincs mioma, sövény vagy polip, és a jobb oldali petevezető is gyönyörűen átjárható, szépen áramlott a folyadék, ahogy a nagy könyvben meg van írva.
A bal oldalon viszont alig tudott átevickélni a lötty, nincs teljesen elzáródva, de sajnos nem is funkcionál rendesen, így máris kaptam egy választ, hogy mi is lehetett az egyik oka az eddigi sikertelenségnek.
És ezt most tényleg nem általánosságban írom. Akárhányszor voltam az elmúlt 1-másfél évben ultrahangon, szinte mindig a bal oldali petefészekben voltak domináns tüszőim. És legtöbbször tényleg a bal oldalon érzem középidőben a peteérés jeleit. Ha azt veszem, hogy egy évben mondjuk a 12 hónapból 10-ben van értékelhető peteérésem és abból legyen csak 50/50 alapon 5 alkalommal a bal oldalon (bár nekem többször van ott, meggyőződésem), akkor az már kapásból ennyi esélytelen hónap! Ehhez képest nem tűnik soknak a másfél évnyi próbálkozás...
A doktor úr ettől függetlenül bizakodó volt, azt mondta amíg van legalább egy átjárható petevezeték, peteérés és a párom eredményei is jók, addig nem sürgetne sem inszeminációt sem egyebet, próbáljunk meg ovulációindukciós ciklusokat első körben ősztől.
És akkor pár szó a hétfői FSH-ról... Nos erre azt mondta a doktor úr, hogy időnként a női szervezet is produkál furcsaságokat, igazából nem talál rá magyarázatot, hogy miért ilyen magas... merthogy diétázom, tehát az IR-t kordában tartjuk, amúgy meg most is, a ciklusom 6. napján van egy szép érő félben lévő tüszőm a JOBB OLDALON (ennek örülünk ám nagyon!!:), ami konkrétan 12 mm-es... Szóval azt mondta, hogy amíg ilyen szép a petefészkem és van peteérésem, rendszeres ciklusom, stb., addig nem feltétlenül kell foglalkoznunk ezzel az FSH eredménnyel.
És olyan jó, hogy megnyugtatott. :) Valahogy megint úgy jöttem el, hogy igenis nekünk hamarosan lesz babánk, talán kicsit rá kell majd erősíteni, de nincs nagy gond és nem vagyunk lemaradva semmiről.

Augusztus végén, a következő ciklusom kezdetén a doki szabin lesz (mi pedig külföldön), de szeptemberben nekifutunk. Rásegítünk némi hormonnal a peteérésre, reméljük ismét a jobb oldalra orientálódnak, aztán tüszőrepesztő injekció, időzített együttlétek, majd sárgatest pótlás a ciklus második felében.

Alig várom. De komolyan. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése