2014. szeptember 10., szerda

36. hét - Célegyenes

Ma betöltöttem a 36. hetet...unalomig ismételve is hihetetlen.
Kicsi fiunk továbbra is nagyon aktív, naponta úgy érzem, hogy teljesen átrendezi a kis fészkét. Persze már nincs sok helye, valószínűleg csak nyújtózkodni próbál. Imádom. :)
A 34. heti vizsgálaton megállapította az orvosunk, hogy megrövidült a méhnyakam és a külső méhszáj is nyitott egy ujjnyira (C1100), így több pihenésre és nyugalomra intett. Nem mondom, hogy 100%-ig sikerült teljesíteni az utasítást (lakásfelújításban nyakig, költözés előtt...), de szerencsére jól vagyunk, a tegnapi vizsgálat szerint maradt ez a helyzet. Közben találkoztam a választott szülésznőnkkel is (nagyon szimpatikus volt), rákérdeztem nála, hogy mennyire kell aggódnom ezen az értéken, de azt mondta ebben a terhességi szakban ennek inkább örülni kell már, mert azt jelzi, hogy a szervezet készülődik...jobb így, mint betöltött 40 héttel teljesen feszes méhnyakkal és zárt méhszájjal indítani. Hiszek neki. :)
Holnap megyek az első CTG-re, megcsinálják az utolsó vérvételt és a streptococcus vizsgálatot, aztán már csak a heti CTG-k és a várakozás van hátra.
A megrövidült méhnyakból ugyan nem következik egyértelműen, hogy előbb beindul a szülés, de valahogy úgy érzem nem várja ki a kislegény az október elejét. Én kiegyeznék a 39. héttel, igyekszem is többet pihenni, de az a fontos, hogy minden rendben legyen és egészséges kisfiunk szülessen. Hogy mikor, ezt majd Ő eldönti. Nagyon nagyon várjuk.
Még most sem hiszem el, hogy ilyen szerencsések vagyunk...Heni Drága! Tiszta szívből kívánom Neked, hogy mielőbb gyógyuljon meg a lelked és folytasd a harcodat, soha ne add fel! Csodállak a kitartásodért és biztos vagyok benne, hogy hamarosan egészséges kisbabátok lesz! Megszakad a szívem a történtek miatt...



5 megjegyzés:

  1. Kedves vagy Abigail drága, köszönöm! Édes kisfiad, folyton átrendezi a "lakást", és tényleg mennyire hihetetlen, hogy nemsokára megszületik! :) További hasonlóan szép pár hetet még így nektek!

    VálaszTörlés
  2. Szia Abigail!

    Közeledik a nagy nap :) Mi újság Veletek?

    VálaszTörlés
  3. Én is kiváncsiskodnék a szó jó értelmében :-) Hogy vagytok? Várom a beszámolód, gondolom, vagyis úgy érzem, hogy már túl vagytok az első személyes találkozáson itt a kinti világban :-)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Abigail, legyen kedves és írja meg nekem az elérhetőségét, mert fel szeretném venni Önnel a kapcsolatot. Köszönöm. (sipekivaleria@gmail.com)

    VálaszTörlés