2013. december 4., szerda

Konzultáció

Bő egy órás várakozás után jutottunk be Szűcs doktorhoz.
Hosszasan nézegette a papírjainkat, majd röviden tömören összefoglalta, hogy a párom oldaláról minden rendben, a spermaképe jó, az én részemről pedig két eltérés van. Az egyik a bal oldali petevezető, ami a nyári hycosy vizsgálat alapján valószínűleg nem átjárható (de az sem zárható ki, hogy mégis), illetve az AMH érték, ami az életkori átlaghoz képest alacsony, de ez sem drámai szerinte (30 éves vagyok, AMH=0,8).
Ezek alapján azt javasolja, hogy inszeminációval kezdjünk, de ne tervezzünk az OEP által finanszírozott 6-ot, maximum csak 3-at (lehet, hogy inkább csak 2-t), és ha nem lenne belőle terhesség, akkor váltsunk lombikra.
Sajnos egy decemberi kezdés már nem fér bele, mert a ciklus 28. napján vagyok, mindenféle előjelei vannak, hogy meg fog jönni, de ez valószínűleg csak holnap fog bekövetkezni, és az ünnepek miatti leállásra való tekintettel nem merte bevállalni a stimulációt a doktor úr. Viszont januárban semmi akadálya, szóval most nyugiban elbúcsúztatjuk ezt az évet, magunkhoz térünk a költözés (és családi válságok) utáni megrázkódtatásokból, januárban pedig Új Év, Új Élet. :)

3 megjegyzés:

  1. Kár, hogy nem indultok még idén, viszont így használjátok ki az ünnepeket és az a közötti időszakot olyanra, amit stimu alatt, után nem lehet csinálni. pl. wellnessre, téli sportokra, jól fel lehet töltődni ezektől, nekem tavaly a síelés, itthoni hegyi kirándulások, korizás tuti sokat segítettek a friss levegő, a stresszmentes energiaforrások a januári teherbeesés előtt :) Sajnálom a megrázkódtatásokat... Remélem, hamarosan teljesen megoldódnak! És igen, Új Év, Új Élet! :)

    VálaszTörlés
  2. Abigail hihetetlen ,hogy mennyire egyszerre haladunk :) Ha átjárható vagyok (ami hétfőn kiderül ) ,akkor mi is inszemnel kezdünk és mi is januárban ! Sajnálom ,hogy nem kezdhettetek még idén , de így lesz idő pihenni és készülődni az eseményre :) Nagy ölelés !

    VálaszTörlés
  3. 2014 a mi évünk lesz! :) Poppy-val fej-fej mellett haladva, Heni pedig mutatja nekünk az utat és pár héttel lemaradva követjük a pocakosodásban! :)

    VálaszTörlés